11 Νοε 2013

Παρέμβαση σε παλαιό ξύλινο κούφωμα

Ο χειμώνας είναι μπροστά μας, η θερμοκρασία θα μειωθεί, η δαπάνη για θέρμανση και φέτος θα είναι πολύ δύσκολη και βέβαια ακόμη δυσκολότερη είναι η δαπάνη για θερμομόνωση, η οποία όμως είναι πολύ πιο συμφέρουσα γιατί είναι για μια ζωή. Πριν όμως βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη βρείτε τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να βελτιώσετε την μόνωση της οικίας σας με απλές και οικονομικές λύσεις.

Μια τέτοια λύση θα σας παρουσιάσουμε στο βίντεο που ακολουθεί. Η παρέμβαση που θα κάνουμε έχει σκοπό την μείωση της αεροδιαπερατετότητας των παλαιών ξύλινων κουφωμάτων και μπορεί να γίνει από τον καθένα αρκετά εύκολα. Μετά την παρέμβαση αυτή θα μειωθεί έως και θα εξαλειφθεί το φαινόμενο της κινούμενης κουρτίνας από τον αέρα, ενώ τα παράθυρα είναι κλειστά (αρκεί βέβαια να γίνει σωστά).
Τα υλικά που θα χρειαστούν είναι:
  • Αφρώδες αυτοκόλλητο λάστιχο (εικόνα 1)
  • Καρφωτικό δίκαρφο, τύπου πιστόλι


Η μείωση της αεροδιαπερατότητας θα μειώσει τις απώλειες ενέργειας και ταυτόχρονα θα βελτιώσει και την ηχομόνωση.

Εικόνα 1
Στην εικόνα 1 το αφρώδες αυτοκόλλητο λάστιχο είναι σε λωρίδα των 2 που χωρίζεται. Οι κόκκινες γραμμές είναι οι θέσεις που τοποθετούνται τα δίκαρφα (καρφιά όπως του συρραπτικού με μεγαλύτερο πάχος).

3 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμο το βίντεο για τα παλιά κουφώματα. Αν και ο κόσμος στρέφεται περισσότερο στα κουφώματα αλουμινίου τα τελευταία χρόνια γιατί δεν γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ξύλινα κουφώματα όπως αναφέρεται εδώ http://www.e-go.gr/idanikospiti/articles.asp?catid=21903&subid=2&pubid=109618699

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπάρχει καλύτερη λύση στην ηχομόνωση ξύλινων κουφωμάτων? τι άλλο προτέινεται για ένα τέτοιο πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή προσωρινή λύση. Αλλά πιο αποτελεσματική είναι η σταδιακή επένδυση σε σύγχρονα ξύλινα κουφώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας, να γράφονται με μικρούς Ελληνικούς χαρακτήρες και να παραμένουν σε κόσμιο ύφος.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr