30 Ιαν 2011

Αντικατάσταση Κουφωμάτων

Οι λόγοι που οδηγούν στην αντικατάσταση κουφώματων είναι κυρίως η παλαιότητα, η χαμηλή στεγάνωση, το γεγονός ότι τα υπάρχοντα κουφώματα έχουν μονά τζάμια και δεν είναι δυνατό σ' αυτά να τοποθετηθούν διπλά, μια πιθανή ανακαίνιση κ.λ.π. Όποιος και να είναι ο λόγος η αλλαγή κουφωμάτων προσφέρει αισθητική αναβάθμιση της οικίας αλλά κυρίως ενεργειακή αναβάθμισή της. Λόγω του γεγονότος ότι τα κουφώματα νέας γενιάς προσφέρουν υψηλούς συντελεστές στεγάνωσης και θερμομόνωσης. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τις σημαντικότερες βελτιώσεις που επιφέρει η αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με καινούρια.

Εξοικονόμηση Ενέργειας
Τα σύγχρονα κουφώματα έχουν αυξημένα χαρακτηριστικά θερμομόνωσης, κατά συνέπεια μειώνετε κατά πολύ η καταναλισκόμενη ενέργεια για την ψύξη ή την θέρμανση του χώρου μας. Μ' αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί μείωση έως και 35% των ενεργειακών αναγκών μόνο με την αλλαγή κουφωμάτων. Όλα αυτά βέβαια εκτός του ότι κάνουν καλό στο περιβάλλον κάνουν καλό και την τσέπη μας αφού επιφέρουν άμεση μείωση στο λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά και στο καταναλισκόμενο για θέρμανση πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Ηχομόνωση
Η ηχομόνωση των νέων κουφωμάτων με την χρήση διπλών ή τριπλών υαλοπινάκων ή ακόμα και με την χρήση ειδικών ηχομονωτικών μεμβρανών έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Έτσι είναι δυνατό να επιτευχθεί μείωση της έντασης του θορύβου κατά πολλές δεκάδες dB (decibel1).


Αντοχή και Ανθεκτικότητα στις Καιρικές Συνθήκες
Γενικά τα νέα κουφώματα έχουν ιδιαίτερα καλά χαρακτηριστικά αντοχής και ανθεκτικότητας στις καιρικές συνθήκες. Αυτό επιτυγχάνεται με κατάλληλες διατομές των υλικών κατασκευής αλλά και με την χρήση ειδικών χημικών προεργασίας και επίστρωσης των τελικών υλικών.

Μεγιστοποίηση Ασφάλειας
Τα νέα κουφώματα προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια λόγο της χρήσης πολλαπλών σημείων κλειδώματος και περισσότερων σημείων σύνδεσης. Σε συνδιασμό μάλιστα με την χρήση υαλοπινάκων τύπου triplex2 είναι δυνατό να επιτευχθούν κορυφαίες επιδόσεις ασφάλειας.

Θερμική Άνεση
Αύξηση της θερμικής άνεσης η οποία σχετίζεται με την θερμική ισοκατανομή στο χώρο, που σαν συνέπεια έχει την αίσθηση ομοιόμορφης θερμοκρασίας σε οποιοδήποτε σημείο στον εσωτερικό χώρο. Αντίθετα όταν υπάρχουν κακής ποιότητας κουφώματα πλησιάζοντας κοντά σ' αυτά νιώθουμε ψύχρα το χειμώνα και ζέστη το καλοκαίρι (εννοείται ότι είναι κλειστά και χρησιμοποιούμε κάποιο μέσο για να ζεστάνουμε ή να ψύξουμε τον χώρο μας).

Αισθητική Αναβάθμιση
Η αισθητική αναβάθμιση μετά από την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων είναι δεδομένη μιας και οι νέες κατασκευές έρχονται σε μεγάλη πληθώρα χρωμάτων, απομιμήσεων3 και σχεδίων.


1. Το dB είναι μια λογαριθμική μονάδα, έτσι η μείωση της κατά 1 μονάδα σημαίνει 10πλάσια μείωση του θορύβου.
2. Triplex υαλοπίνακας δημιουργείται από την συνένωση 2 τζαμιών με μια διάφανη ζελατίνη. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με ένα μόνο τζάμι. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο triplex υαλοπίνακας είναι πιο ανθεκτικός στα χτυπήματα αλλά πολύ περισσότερο μας ενδιαφέρει ότι δεν καταρρέει μετά από μια πιθανή θραύση αφού το τζάμι συγκρατείτε από την ζελατίνα.
3. Οι απομιμήσεις γίνονται σε κουφώματα αλουμινίου και pvc και μπορεί να είναι απομιμήσεις ξύλου ή μαρμάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας, να γράφονται με μικρούς Ελληνικούς χαρακτήρες και να παραμένουν σε κόσμιο ύφος.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr