2 Φεβ 2011

Νηματοειδής Διάβρωση

Νηματοειδής
Διάβρωση
Νηματοειδής Διάβρωση - Οξείδωση Προφίλ Αλουμινίου
Η νηματοειδής διάβρωση είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται στα κουφώματα αλουμινίου και έχει σχέση με την κακή ποιότητα προεργασίας της βέργας αλουμινίου πριν την βαφή της. Λόγω αυτής της κακής προεργασίας το χρώμα δεν προσφύεται σωστά επάνω στο μέταλλο και με την πάροδο του χρόνου το μέταλλο οξειδώνεται1. Το χρώμα αποκολλάται από την οξειδωμένη επιφάνεια και η οξείδωση με το καιρό προχωρά σε βάθος οπότε προκαλούνται και οπές. Το φαινόμενο επιταχύνεται σε περιοχές κοντά σε θάλασσα. Τα σύγχρονα προφίλ αλουμινίου με sea side class είναι σχεδόν αδύνατο να πάθουν νηματοειδής διάβρωση. Στην φωτογραφία δίπλα παρουσιάζεται ένα αλουμίνιο που έχει πάθει νηματοειδής διάβρωση.


1. Το αλουμίνιο οξειδώνεται και μάλιστα ταχύτατα μόνο που η οξείδωση του είναι επιφανειακή και αφού πραγματοποιηθεί λειτουργεί σαν προστατευτικό στρώμα για την εισχώρηση της οξείδωσης σε βάθος. Όπως και με το χαλκό που η γνωστή πρασινάδα στη επιφάνεια του είναι οξείδιο του χαλκού που με την δημιουργία του, η οξείδωση σταματά και δεν προχωράει σε μεγαλύτερο βάθος.

5 σχόλια:

 1. Καλά ΟΚ!!!!! Seaside class!!!!
  Ας καθαρίζει η κάθε νοικοκυρά το μάρμαρο & το κούφωμα με χλωρίνη, Υδροχλωρικό (κεζάπ) και άλλα «αθώα» απορρυπαντικά και θα σας πω μετά από λίγο καιρό που θα πάει το Seaside!!!

  Μην τα ρίχνουμε όλα στην Προεργασία & Βαφή!!!!

  Είμαστε σίγουροι ότι έχει καθαριστεί σωστά ο άσβεστος από τον Σοβά????

  Εάν το κράμα είναι μολυσμένο (Οξειδωμένο πριν την προεργασία) ότι και να κάνεις το παιχνίδι το έχεις χαμένο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα ποιος μπορεί να μου πει πως μπορώ να καθαρίσω αλουμίνια παράθυρα που έχουν 2 χρόνια να πλήθουν. Και είμαι χάλια .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εχω αφησει πανω στο κουφωμα χρονια τωρα γιατι δ κατοικειται τ σπιτι τα αυτοκολλητα προστασις!Απο τον ηλιο εχου φθαρει κ μικρα κομματια εχουν μεινει επανω στο κουφωμα.Τριβονται κ μενουν υπολοιματα.Τα κουφωματα ειναι αλουμινιο στο χρωμα του ξυλου μ νερα οπως τα ξυλινα. Πως μπορω ν τα βγαλω δ ξερω εχω αγανακτισει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα, υπομονή στο καθάρισμα και τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας, να γράφονται με μικρούς Ελληνικούς χαρακτήρες και να παραμένουν σε κόσμιο ύφος.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr