28 Μαρ 2017

Εξοικονόμηση κατ' Οίκον 2017

Τους τελευταίους μήνες γίνεται αρκετή συζήτηση για την επανέναρξη του προγράμματος Εξοικονόμηση κατ' Οίκον. Αυτό έχει δημιουργήσει προσδοκίες για την βελτίωση του οικονομικού κλίματος στα επαγγέλματα που είχαν ασχοληθεί και στο προηγούμενο πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα έχει θέσει σε παύση κάποιες από τις ενέργειες ανακαίνισης που θα πραγματοποιούνταν την τρέχουσα περίοδο, με το σκεπτικό της επιδότησης αυτών από το πρόγραμμα.
Το μόνο που είναι κατά την άποψη μας σίγουρο είναι ότι το πρόγραμμα δεν θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο όπως έχει προαναγγελθεί. Ο βασικότερος λόγος καθυστέρησης είναι μη ψήφιση του νέου ΚΕΝΑΚ που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το πρόγραμμα. Μετά τον νέο ΚΕΝΑΚ θα πρέπει να ακολουθήσει η ανάρτηση του οδηγού του νέου προγράμματος. Αμέσως μετά θα γίνει η επίσημη έναρξη και εκεί και έπειτα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα χρειαστεί σημαντικός χρόνος, τόσο για την συλλογή των απαραίτητων στοιχείων από τους υποψηφίους ωφελούμενους, όσο και για την επεξεργασία αυτών, μέχρι να εμφανιστεί η πρώτη λίστα των ωφελούμενων.
Όπως και να έχει στην καλύτερη των περιπτώσεων λεφτά στην αγορά να μην περιμένουμε πριν το Σεπτέμβριο του 2017.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Μπορεί κάποιος να ενημερωθεί λεπτομερώς από κάποια τράπεζα προτού ξεκινήσουν οι αιτήσεις;
    Επίσης γίνεται μαζί με την επιδοτούμενη δανειοδότηση να συνδυαστει και επισκευαστικό δάνειο για την κάλυψη λοιπών αναγκών στην ίδια οικεία;
    Τέλος, αν το σπίτι μου έχει παραχωρηθεί από τους γονείς μου και δηλώνομαι ως φιλοξενούμενος, μπορώ να κάνω την αίτηση ο ίδιος ή εκείνοι;
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, οι τράπεζες ακόμα δεν ξέρουν τίποτα, για την ακρίβεια κάνεις δεν ξέρει ακόμα κάτι, αν δεν βγει ο οδηγός του προγράμματος δεν πρόκειται να τρέξει κάτι.
    Είναι πιθανό να βγει και ένα επισκευαστικό δάνειο αλλά με εξασφαλίσεις.
    Η αίτηση γίνεται στο όνομα του ιδιοκτήτη και ο έλεγχος γίνεται με βάσει τα οικονομικά του ιδιοκτήτη. Τέλος όπως γράφουμε και στο άρθρο είναι νωρίς ακόμα επίσης δείτε και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλούμε όταν γράφετε μηνύματα, αυτά να αναφέρουν πληροφορίες ουσιαστικές και να μη λένε όπως αυτό που διαγράψαμε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο ενώ ήδη έχουμε Μάιο και δεν έχει ξεκινήσει κάτι. Βέβαια ο λόγος της ανάρτησης ήταν καθαρά για προώθηση του site, κάτι που δεν το απαγορεύουμε αλλά να μην γίνεται μια ανάρτηση με λανθασμένες πληροφορίες ίσα ίσα για να γίνει μια παραπομπή σε ένα site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας, να γράφονται με μικρούς Ελληνικούς χαρακτήρες και να παραμένουν σε κόσμιο ύφος.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr