15 Ιουλ 2015

Βυθίστηκε ο κλάδος των κουφωμάτων

Με τις τράπεζες κλειστές, με την οικοδομική δραστηριότητα σχεδόν μηδενική, δεν είναι παράξενο να βυθιστεί για τα καλά και ο κλάδος των κουφωμάτων. Μιλάμε κυρίως για τους μικρούς επαγγελματίες ή εταιρείες, κατασκευής κουφωμάτων και όχι απαραίτητα για εταιρείες που μπορεί να έχουν κάποιας μορφής εξαγωγικής δραστηριότητας.
Την στιγμή αυτή κανένας δεν έχει στο μυαλό του να κάνει οποιοδήποτε έργο, λόγω αβεβαιότητας. Πολλές από τις εργασίες που ήταν είδη συμφωνημένες ακυρώνονται ή αναβάλλονται επ' αόριστον.
Οι συναλλαγές μεταξύ κατασκευαστών και εμπόρων πρώτων υλών έχουν παγώσει και αν παρ' ελπίδα πραγματοποιηθούν κάποιες απ΄αυτές, εξοφλούνται με την παράδοση. Έχει χαθεί κάθε εμπιστοσύνη ακόμα και μεταξύ συνεργατών που μετρούν χρόνια συνεργασίας, καθώς και μεταξύ πελατών και κατασκευαστών.
Πολλές εταιρείες έχουν κάνει προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τους (κατασκευαστικά κουφωμάτων, εξαρτημάτων, κλειδαριών, υαλοπινάκων, κτλ), δίνοντας υποχρεωτικές άδειες στους εργαζόμενους, ενώ κάποιες βρίσκονται σε κατάσταση υποτυπώδους λειτουργία, δηλαδή ανοίγουν με ένα ή με μικρό αριθμό ανθρώπων για να απαντούν σε τηλέφωνα, να δέχονται μελλοντικές παραγγελίες και να κάνουν ένα προγραμματισμό για το πότε θα γίνει η επανενεργοποίηση τους.
Έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα. Αύριο... Αύριο τίποτα, όσο παραμένει η αβεβαιότητα δεν πρόκειται να υπάρξει δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας, να γράφονται με μικρούς Ελληνικούς χαρακτήρες και να παραμένουν σε κόσμιο ύφος.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr