29 Νοε 2013

Ιστορίες από το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

Το άρθρο αυτή έρχεται ως συνέχιση του άρθρου Ιστορίες από το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον" το οποίο λόγω μεγάλου πλήθους σχολίων κλειδώνει. Μπορείτε να συνεχίσετε να γράφετε σχόλια και ιστορίες από το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» στο παρόν άρθρο.
Καλό είναι πριν γράψετε το δικό σας σχόλιο ή απορία να διαβάσετε τα σχόλια του παλιού άρθρου Ιστορίες από το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον".

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και βοήθεια σχετικά με το πρόγραμμα δείτε τα άρθρα Βήματα για την ένταξη στο Εξοικονόμηση κατ' Οίκον, Υπολογιστής Επιδότησης Κουφωμάτων, «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» με νέο αέρα.


Τα σχόλια στο άρθρο αυτό κλειδώνουν λόγω του μεγάλου πλήθους τους.
Μπορείτε να συνεχίσετε να γράφετε σχόλια στο χώρο συζητήσεων.

43 σχόλια:

  1. Γνωρίζετε πότε θα ανοίξει το πρόγραμμα για νέες αιτήσεις στην περ. Κεντρικής Μακεδονίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπούμαστε, αλλά δεν έχουμε καμιά πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει εξοφληθεί κάποιο τιμολόγιο από Απρίλιο και μετά στη Μακεδονία?Όλοι οι κατασκευαστές στην Πιερία είμαστε σε απόγνωση............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας , θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να βρω τεχνικούς για θέρμανση και μόνωση στον Έβρο και συγκεκριμμένα στην Αλεξανδρούπολη που να μην ζητάνε προκαταβολή, αλλά να πληρώνονται από το πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για τα κουφώματα υπάρχει κάποιο όριο επιλέξιμης τιμής? ο φπα είναι εκτός προγράμματος? Επίσης αν ξέρετε κάποιων για κουφώματα στην Αλεξανδρούπολη. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΦΠΑ περιλαμβάνεται στις τιμές. Εδώ θα βρεις ένα υπολογιστή για την επιδότηση.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα σας,
    Έχει εκταμιευθεί η προκαταβολή του δανείου και ο Μηχανικός μας παρουσιάζει τα εξής προβλήματα:
    1)Στον ηλιακό θερμοσίφωνα μας έβαλε μια Βάνα απλή για να το γυρνάμε και όχι Ηλεκτροβάνα ώστε να συνδέεται με τον ηλεκτ πίνακα, μου είπε ότι δεν καλύπτεται από το πρόγραμμα και μου ζήτησε 300 € στο χέρι για να βάλει την Ηλεκτροβάνα. Ισχύει αυτό που λέει?
    2) Με το Κέλυφος δεν θα καλύψει την πλαινή επιφάνεια του κτιρίου όπου ένα μέρος της αφορά το κλιμακοστάσιο (σκάλες) γιατί λέει ότι δεν αποτελεί θερμαινόμενη επιφάνεια αλλά μόνο ότι αφορά δωμάτια του σπιτιού. Ισχύει αυτό που λέει?
    3) Δεν θα βάλει πλάκες polytile μόνωσης στο δώμα που αφορά το κλιμακοστάσιο (διάσταση 2,50 x 2.50) διότι λέει ότι δεν θα αντέξει το βάρος των πλακών, ωστόσο μου είχε πεί ότι σε εκείνο το σημείο θα τοποθετούσε τον ηλιακό θερμοσίφωνα πράγμα που δεν έγινε λόγω έλλειψης ηλιοφάνειας σ΄εκείνο το σημείο. Πιστεύετε ότι μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, ξέρω ότι το τετραγωνικό με polytile ζυγίζει περίπου 50 kg άρα μιλάμε για 250 kg .
    3) Λόγω του Κέλυφους δεν μπορουν να ανοίξουν πλήρως τα παράθυρα αλουμινίου , οπότε πρέπει να αλλαχτούν οι μεντεσέδες και αυτό λέει ότι είναι δική μου οικονομική υποχρέωση (κόστος 400 €).
    Παρακαλώ για την απάντηση σας ώστε να δω πως υα χειριστώ τον συγκεκριμένο Κύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Το ποσό επιδότησης για τον ηλιακό είναι έως 1300€. Αν ο ηλιακός σας το ξεπερνά ή έχετε δηλώσει μικρότερο ποσό δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να είχατε δηλώσει ποσό για τον ηλιακό 1300€, ο ηλιακός με την λοιπή τοποθέτηση να είχε 1000€ και να βάζατε και τα 300€ για την ηλεκτροβάνα ως εξάρτημα σχετιζόμενο με τον ηλιακό. Πάντως γενικά το πρόγραμμα καλύπτει βασικές ανάγκες (μπορείτε να κάνετε την δουλειά που θέλετε και χειροκίνητα).

      3. Δεν έχουμε στοιχεία για να εκφέρουμε άποψη.
      4. Ναι είναι δική σας επιβάρυνση.

      Διαγραφή
    2. Πάντως κατά τα φαινόμενα ο μηχανικός έχει τα συνεργεία του που τα κατευθύνει. Να γιατί πρέπει να υπάρχει μια ανεξαρτησία μεταξύ μηχανικού και συνεργείων.

      Διαγραφή
    3. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΥ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ( ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ )
      ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ?

      Διαγραφή
    4. Το μικρότερο γνωστό διάστημα είναι 2 μήνες, μέγιστο άγνωστο (αν ξεχαστεί η προώθηση του από κάποιο υπάλληλο).

      Διαγραφή
  7. καλησπερα σκεφτομαι να κανω παραθυρο συρομενο επαλληλο στην κουζινα πανω απο το νεροχυτη με διασταση πλατους 0,90 λετε το παραθυρο να ειναι πολυ μικρο?τι δισταση μου προτεινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρό είναι αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορεί να κατασκευαστεί.
      Την διάσταση θα την επιλέξεις με βάση το χώρο σου, υπάρχουν ντουλάπια κουζίνας; υπάρχει χώρος να γίνει μεγαλύτερο;

      Διαγραφή
    2. θα πρεπει να αφαιρεσω ενα ντουλαπι κουζινας για να γινει μεγαλυτερο.με συμβουλευεται να το κανω μεγαλυτερο?δηλαδη 1.00 η 1.10 ειναι καλυτερα?

      Διαγραφή
    3. Όπως είπε και ο kallergisbros δεν χρειάζεται, γιατί η κατασκευή μπορεί να γίνει και με 90cm πλάτους. Το άνοιγμα του πλάτους ανοίγει πολλές πληγές, μη το κάνετε.

      Διαγραφή
  8. Εχω ενταχθει στο περόγραμμα εξοικονομηση κι έχουν γίνει και οι εργασίες.
    Προκαταβολες δεν μπήκαν ακόμα αλλά προέκυψε το εξης πρόβλημα.Η μία παρέμβαση ήταν η τοποθέτηση λέβητα πέλλετ.Στα χαριά γράφτηκε ενα συγκεκριμένο μοντέλο απόδοσης 20 kw.Τελικά όμως μπήκε μεγαλύτερο μοντέλο και τώρα ο μηχανικός μου ζητάει να πληρώσω από τη τζέπη μου τη διαφορά των 1500 ευρώ΄που κοστίζει το μεγαλύτερο μοντέλο .Το 2ο ΠΕΑ δεν έχει κατατεθεί ακόμη.Μπορεί να μπει το έπιπλέον ποσό αυτό στο προγραμμά και αν ναι πως?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόγραμμα δεν πληρώνει τίποτα παραπάνω από αυτά που έχει εγκρίνει. Οπότε την διαφορά θα την βάλετε εσείς.
      Προς ενημέρωση αναφέρω θα δώσει μικρό μικρότερο της έγκρισης αν η παραστατικά έχουν μικρότερη αξία της εγκεκριμένης.

      Διαγραφή
  9. απιστευτο εδω και 1 χρονο εχουμε καταθεσει τα χαρτια μας στην εθνικη πηραμε την εγκριση απο την τραπεζα καταθεσαμε το φακελο των προσφορων στην τραπεζα και περιμεναμε.πριν 3 μηνες μας φωναξαν να υπογραψουμε κατι χαρτια που ηταν απαραιτητα ετσι μας ειπαν.μετα απο 2 μηνες μας ξαναφωναξαν να υπογραψουμε και πριν μια βδομαδα μας πηραν τηλεφωνο για να μπουν οι τελικες υπογραφες και να σταλουν επιτελους τα χαρτια στο υπουργειο.καθυστερει τοσο πολυ το προγραμμα?η αποφαση απο την ετεαν θα εχει βγει σε 2 μηνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη περίπτωση σας μεγάλη καθυστέρηση είχατε από την τράπεζα, δεν γίνεται πάντα έτσι. Το ένα έτος που λέτε είναι υπερβολικό.
      Από το ΕΤΕΑΝ θα λάβετε απάντηση στην καλύτερη των περιπτώσεων εντός 2 μηνών και βέβαια αν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για την περιφέρεια σας.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα,ολοκληρωσα τα εργα και παρεδωσα στην τραπεζα το φακελο με τα τιμολογια 15-11-2013,εγκριθηκε και εσταλει στο υπουγρειο για τον τελικο ελεγχο και εξοφληση στις 6-12-2013....και ακομα περιμενω την εξοφληση.
    Επικοινωνω συνεχεια με την τραπεζα.με ενημερωσαν ότι ο φάκελος γυρισε πισω γιατι δεν υπαρχουν χρηματα στο υπουργειο για την συγκεκριμενη περιφερεια (κορινθια,πελοπονησου),στις 8-2-2014 η τραπεζα επεστρεψε το φακελο ξανα στο υπουγρειο....αναμενω...κανεις δεν ξερει ποτε θα γινει η εξοφληση,απο την τραπεζα με ενημερωσαν ότι ο φάκελος είναι πληρης και εχει εγκρι8ει....τι μπορει να ισχυει τελικα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία μου με υπάλληλο στο ΕΤΕΑΝ περίπου στις 20 Ιανουαρίου, έλαβα ως απάντηση ότι για την περιοχή Κορινθίας - Πελοποννήσου δεν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια και περιμένουν κάπου στα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν ξανά.

      Διαγραφή
  11. στη μακεδονια υπαρχουν διαθεσιμοι ποροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια πληροφορία την έχει μόνο το ΕΤΕΑΝ. Μπορεί να γνωρίζουν και οι τράπεζες, μετά από ενημέρωση τους από το ΕΤΕΑΝ. Υπενθυμίζω ότι η διαχείριση των κονδυλίων γίνεται από το ΕΤΕΑΝ.

      Διαγραφή
    2. Για ποια περιοχή ενδιαφέρεσαι ακριβώς?

      Διαγραφή
    3. για την Εδεσσα ενδιαφερομαι!!

      Διαγραφή
  12. συγκεκριμενα για την εδεσσα ενδιαφερομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ακουσα οτι θα καταργηθει η κατηγορια α1 ισχυει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουμε ακούσει κάτι. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο τότε το πρόγραμμα θα παγώσει εντελώς. Θυμίζουμε ότι αυτή η κατηγορία δεν υπήρχε στην πρώτη έκδοση και εμφανίστηκε στην 2η έκδοση του Μαρτίου 2012 όπου και έδωσε μια σημαντική ώθηση.

      Διαγραφή
  14. Στο Ε1 τα τετραγωνικά του σπιτιού είναι διαφορετικά από το Ε9 λόγω της τακτοποίησης ημιυπαίθριων. Βέβαια στο ΠΕΑ είναι τα σωστά τ.μ του Ε9. Είναι αυτός λόγος απόρριψης της αίτησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΩΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2014, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΣΤΟ Ε1 Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ Ε9 ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2013. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩς ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

      Διαγραφή
  15. καλησπερα σας!!!πρωτα πρεπει να βαλουμε τη μονωση και μετα τα κουφωματα η"το αντιθετο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σωστό είναι πρώτα η μόνωση και μετά τα κουφώματα και μάλιστα ένα τμήμα της μόνωσης πρέπει να επικαλύπτεται από το κούφωμα.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα σας.Έχω υποβάλλει τα χαρτιά μου για τελική εκταμίευση αρχές Δεκεμβρίου 2013. Πριν από περίπου 2 εβδομάδες μου τηλεφώνησαν από την τράπεζα( Εθνική) και μου έδωσαν πίσω τα γνήσια τιμολόγια λέγοντας μου ότι έχουν ελεγχθεί και μου επιστρέφονται για φορολογική χρήση.Επίσης ενημερώθηκα ότι περί τα μέσα Μαρτίου πληρώθηκαν κάποιοι πελάτες που είχαν καταθέσει τα χαρτιά για εκταμίευση τον Οκτώβριο του 2013.. Μπορείτε να μου πείτε αν τελικά μετά από αυτήν την εξέλιξη βρίσκομαι κοντά στην τελική εκταμίευση; Ξέχασα να σας αναφέρω ότι η Περιφέρεια μου είναι η Ανατολική Μακεδονία και η πόλη μου η Καβάλα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω καταθέσει τα χαρτιά ολοκλήρωσης, μέσα Οκτωβρίου την Alpha και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι κατασκευαστές

      Διαγραφή
    2. Εμείς τιμολογιο του Απριλίου 2013 το πληρωθήκαμε την Δευτέρα 31/03/2014..........ένα χρόνο μετά!Εύχομαι εσείς να είστε πιό τυχεροί!

      Διαγραφή
    3. και έγινε το θαύμα. Ήρθαν τα λεφτά και έγινα οι εξοφλήσεις.

      Διαγραφή
  17. Το αστειο του προγραμματος ισως καποιοι να το γνωριζετε.
    Συναδελφος κατασκευαστης κουφωματων ειμαι και εγω.
    Σε επιστολη που σταλθηκε μεσω σωματειου στο ΥΠΕΚΑ με τα γνωστα προβληματα, λαβαμε ΞΕΚΑΘΑΡΗ απαντηση.........με λιγα λογια......
    "το προγραμμα δεν ειναι για τους επαγγελματιες του κλαδου σας,το προγραμμα ειναι για την νοικοκυρα ,οποτε αδικα διαμαρτυρεστε"
    Οταν βρω ολοκληρη την επιστολη απαντησης θα σας την γραψω ως εχει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να διορθωσω οτι η επιστολη σταθληκε στο ΕΤΕΑΝ και ΟΧΙ στο ΥΠΕΚΑ.

    Και η απαντηση λεπτομερως εχει ως εξης:

    1] Το εν λογω προγραμμα αποτελει μια συγχρηματοδοτουμενη δραση που απευθυνεαι στα νοικοκυρια και αποσκοπει στην ενισχυση τους για την πραγματοποιηση παρεμβασεων ενεργειακης αναβαθμισης στις κατοικιες τους ,προκειμενου να εξοικονομησουν ενεργεια και κατ επεκταση να περιορισουν το κοστος διαβιωσης.
    Κατ επεκταση ,η αποψη οτι <> ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ.

    Σε αλλη παραγραφο απαντησανε στο σχετικο ερωτημα για την αποπληρωμη.

    "" Υπενθυμιζεται οτι η ενισχυση του προγραμματος που αφορα στο δανειο, χρηματοδοτειται απο τις τραπεζες κατα τα 2/3 του ποσου του δανειου. Αυτο σημαινει οτι η δοαχειριση του δανειου [απο την εγκριση εως την ολοσχερη αποπληρωμη του] ειναι και στη διακοδοσια της τραπεζας, με ορους μαλιστα που δεν πρεπει-ειναι αυτονοητο γιατι-να ειναι ουτε δυσμενεστεροι αλλά ουτε και ευνοικοτεροι απο αυτους που εφαρμοζουν για δανειοληπτες-πελατες που δεν τυγχανουν υπαγωγης σε προγραμματα, Κατ επεκταση, οι χρονοι εκταμιευσης των δανεειων πρακτικα να συγκλινουν με τους αντιστοιχους χρονους των κοινων επισκευαστικων δανειων.""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ειδα στο ιντερνετ οτι ανακοινωθηκε το ονομα μου στην αποφαση υπαγωγης της ετεαν.πρεπει να παω στην τραπεζα απο μονος μου η"περιμενω τηλεφωνο απο την τραπεζα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τράπεζα πρέπει να σας ενημερώσει εντός 10 ημερών. Αν δείτε ότι αργούν ενοχλήστε τους...

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα έχει γίνει η υπαγωγή μου στο πρόγραμμα τον Οκτώβριο 2013 Εχω υπογράψει τον Νοέμβριο 2013 και αναμένω την προκαταβολή..γνωρίζετε αν υπάρχουν ανάλογες καθυστερήσεις ; κεντρική Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προκαταβολή θα πρέπει όπως λέει και ο οδηγός του προγράμματος να εκταμιευθεί εντός 3 εβδομάδων, όχι σε εσάς αλλά στους κατασκευαστές (ως συνήθως ο χρόνος είναι 1,5 μήνας). Σίγουρα δώσατε εντολή για προκαταβολή; Γιατί μπορεί και να μη δοθεί προκαταβολή.
      Βέβαια μπορεί να περάσετε και στην περίπτωση που και τα δικά σας χρήματα κρατήθηκαν για να δημιουργηθεί κρατικό πλεόνασμα. ;-)

      Διαγραφή
  21. Τα σχόλια στο άρθρο αυτό κλειδώνουν λόγω του μεγάλου πλήθους τους.

    Μπορείτε να συνεχίσετε να γράφετε σχόλια στο χώρο συζητήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr