8 Φεβ 2012

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Αλλαγές και βελτιώσεις


Βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» δρομολογεί το ΥΠΕΚΑ, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την απορρόφηση 400 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στις βελτιώσεις που προωθούνται περιλαμβάνεται η αύξηση της προκαταβολής σε ποσοστό 50%, από 30%, η ένταξη στο πρόγραμμα κατοικιών που κατασκευάστηκαν μετά το 1989, καθώς και η επέκταση της διάρκειας του προγράμματος από τέσσερα σε έξι χρόνια.

Επιπλέον, αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι εξοχικές κατοικίες, ενώ το σχέδιο που επεξεργάζεται το ΥΠΕΚΑ απλοποιεί τις ειδικές προϋποθέσεις για να κριθεί μια πολυκατοικία επιλέξιμη και προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης συμβούλου που θα λειτουργεί συνδυαστικά με τον ενεργειακό επιθεωρητή.

Στις επιλέξιμες κατηγορίες παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων περιλαμβάνεται η αντικατάσταση κουφωμάτων, η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, η τοποθέτηση θερμομόνωσης, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και η τοποθέτηση συστήματος παροχής ζεστού νερού.

Πηγή: econews.gr

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θες να μας πεις πόσο διάστημα περιμένεις?
    Λογικά αν όλα πάνε καλά και γίνει και ο δεύτερος έλεγχος από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή και δεν καθυστερήσει και αυτός την κατάθεση του φακέλου στην τράπεζα θα πρέπει μέσα σε 40 ημέρες να πάρει τα λεφτά. Η τράπεζες είναι σίγουρο ότι κωλυσιεργούν. Πες πάντως το χρόνο που περιμένεις έτσι για να πάρουμε και μια εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια σας, να γράφονται με μικρούς Ελληνικούς χαρακτήρες και να παραμένουν σε κόσμιο ύφος.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr