7 Μαΐ 2011

Σύμπραξη για Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών από ΔΕΗ και ΚΑΠΕ

Οι πρόεδροι της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός και του ΚΑΠΕ Ματθαίος Σανταμούρης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας το οποίο αφορά πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών. Το πρόγραμμα αφορά 5 δήμους της Αττικής οι οποίοι είναι Δήμος Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Καισαριανής, Περιστερίου και Παλαιού Φαλήρου και υπολογίζετε να φτάσει περίπου τα 10 εκατ.ευρώ.

Το μνημόνιο το οποίο υπογράφτηκε ενώπιον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της υπουργού περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη θα προβλέπει στη σύσταση ενός φορέα που θα συμμετέχουν εξίσου η ΔΕΗ και το ΚΑΠΕ και θα παρέχει ενεργειακές υπηρεσίες αλλά και θα μπορεί να συνάψει συμφωνίες με προμηθευτές και κατασκευαστές έτσι ώστε να εξασφαλίσει τις καλύτερες τιμές για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.
Το πρόγραμμα το οποίο δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τον Σεπτέμβριο σε πρώτη φάση θα αφορά περίπου 1000 κατοικίες από τους παραπάνω δήμους. Όσοι ενταχθούν θα αποπληρώνουν, με ευνοϊκό επιτόκιο και σε βάθος χρόνου, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ενώ από τις ενεργειακές παρεμβάσεις θα έχουν εξασφαλίσει μειωμένο λογαριασμό ρεύματος.
Όσον αφορά την επιλογή, αυτή θα γίνει με αίτηση στον εκάστοτε δήμο και τα κριτήρια ένταξης θα είναι ενεργειακά (πχ. παλαιότητα κ.λ.π.) οικονομικά άλλα και κοινωνικά.
Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να δώσει κάποια ώθηση των χώρο των κουφωμάτων, αν και είναι πολύ πιθανό να ευνοηθούν πάρα πολύ λίγοι κατασκευαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας, να γράφονται με μικρούς Ελληνικούς χαρακτήρες και να παραμένουν σε κόσμιο ύφος.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr