9 Δεκ 2018

ΕΚΟ2 - Νέες αιτήσεις μέσα στο 2019

Το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ' οίκον βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις εργασίες να εκτελούνται, να δίνονται προκαταβολές ακόμα και από δανειακές συμβάσεις και όλα να φαίνονται καλά. Θα πρέπει βέβαια να πούμε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις τελικές εξοφλήσεις αποπερατωμένων εργασιών, αλλά θα περιμένουμε λίγο ακόμα πριν να πούμε κάτι. Είναι όμως κατάλληλη στιγμή να σας να σας πούμε ότι πρέπει να προετοιμάζεστε για το επόμενο κύμα αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα.
Ήδη σε πολλές εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα γίνεται λόγος για νέο πρόγραμμα μέσα στο 2019. Ας μην λέμε ότι θέλουμε, νέο πρόγραμμα δεν θα υπάρξει αφού το τρέχον αναμένεται να τρέχει μέχρι και το 2023, αλλά σίγουρα θα ανοίξει πάλι η εφαρμογή για νέες αιτήσεις. Για το έτος 2019 εκτός από τις επιστροφές ποσών του έτους 2018 αναμένεται να δοθούν άλλα 200εκ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά υπολογίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση περίπου 20.000 κατοικιών, αριθμός όχι και πολύ μεγάλος, γι' αυτό πρέπει όσοι θέλουν να προλάβουν να είναι έτοιμοι και απλά να περιμένουν το άνοιγμα των αιτήσεων.
Η απαραίτητη προετοιμασία προϋποθέτει τα παρακάτω.
  1. Να έχετε ένα πρόσφατο ενεργειακό πιστοποιητικό με ημερομηνία έκδοσης μετά τον Νοέμβριο του 2017.
  2. Να έχετε καταλήξει στις παρεμβάσεις - εργασίες που πρέπει να γίνουν για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα και να έρθετε σε επαφή μ' έναν ενεργειακό επιθεωρητή για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία μιας πρότασης παρέμβασης ενεργειακής αναβάθμισης.
  3. Να έχετε ρυθμίσει τυχoν πολεοδομικές παρανομίες πέρα από την ανοχή που προβλέπει το πρόγραμμα (θα σας ενημερώσει σχετικά ο ενεργειακός επιθεωρητής ή διαβάστε σχετικά στον οδηγό του προγράμματος).
  4. Να έχετε ελέγξει ότι έχετε διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Δείτε σχετικά pdf, Λίστα Δικαιολογητικών Υποβολής ΑίτησηςΟδηγός Προγράμματος.
  5. Να έρθετε σ' επαφή μ' έναν σύμβουλο έργου. Σύμβουλος έργου πιθανότητα θα είναι ενεργειακός επιθεωρητής που θα κάνει την ενεργειακή επιθεώρηση, αλλά σας προτρέπουμε να διαλέξετε κάποιον τρίτο, έτσι θα γίνει ένας επιπλέον έλεγχος σε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και θα αποφευχθούν λάθη κατά την συμπλήρωση της αίτησης. Δείτε στο χώρο συζήτηση, το νήμα Ιστορίες από το Εξοικονόμηση κατ' Οίκον 2 ως αφορμή για την πρόταση αυτή. Για όσους δεν έχουν διαβάσει τον οδηγό του προγράμματος σας ενημερώνουμε ότι τον σύμβουλο έργου δεν τον πληρώνει ο ωφελούμενος, αλλά το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ' οίκον, οπότε καλό είναι να οριστεί κάποιος.
  6. Να έρθετε σε μια πρώτη επαφή με πιθανούς αναδόχους εργασιών, για να πάρετε μια πρώτη εικόνα για τις εργασίες που πρόκειται να κάνετε στην οικία σας.
Επειδή όσα αναφέρονται παραπάνω ίσως να χρειαστούν αρκετούς μήνες, καλό είναι να ξεκινήσετε από τώρα την προετοιμασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας, να γράφονται με μικρούς Ελληνικούς χαρακτήρες και να παραμένουν σε κόσμιο ύφος.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr