3 Δεκ 2011

Υπολογισμός Αρμού Διαστολής

Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου με θέμα "Αρμός Διαστολής στα Κουφώματα" θα παρουσιάσουμε σ' αυτό το σημείο μια on-line εφαρμογή για τον υπολογισμό του σωστού αρμού διαστολής που πρέπει να έχει ένα κούφωμα.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο άρθρο που προαναφέραμε, ο αρμός διαστολής εξαρτάται από το υλικό κατασκευής, το μήκος του υλικού, την θερμοκρασία που έχει το υλικό κατά την διάρκεια κατασκευής, καθώς και την μέγιστη προβλεπόμενη θερμοκρασία ούτως ώστε να μπορεί να υπολογιστεί η διαφορά Δθ.
Στην εφαρμογή που ακολουθεί η μέγιστη θερμοκρασία είναι αυτή των 80°C που πιθανό να φτάσει το κούφωμα μας τους καλοκαιρινούς μήνες έπειτα από παρατεταμένη άμεση έκθεση του στον ήλιο (ανάλογα και με το χρώμα του), ενώ η θερμοκρασία κατασκευής μπορεί να αλλαχτεί από εμάς.
Η σταθερά C χρησιμοποιείται για να εξασφαλίσει των ελάχιστο αρμό που χρειάζεται για την εύκολη και σωστή τοποθέτηση του κουφώματος (αλφάδιασμα). Η τιμή αυτή μπορεί να μεταβληθεί και καλό είναι να μην γίνεται μικρότερη από 3mm. Τέλος όπως θα παρατηρήσετε στην εφαρμογή όλες οι τιμές εισόδου και αποτελεσμάτων είναι σε χιλιοστά (mm).

Υλικό Κατασκευής:
Θερμοκρασία Κατασκευής: °C
Σταθερά C: mm
ΔεδομέναΕισόδουΑποτελέσματα
Πλάτος:mmmm
Ύψος:mmmm


Αν η εφαρμογή αυτή σας φάνηκε χρήσιμη απλά κάντε κλικ στο +1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας, να γράφονται με μικρούς Ελληνικούς χαρακτήρες και να παραμένουν σε κόσμιο ύφος.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr