27 Ιουν 2011

Φαινόμενο Υγροποίησης Υδρατμών

Υγροποίηση υδρατμών
επάνω σε παγωμένο ποτήρι
Το φαινόμενο της υγροποίησης των υδρατμών παρουσιάζεται όταν υπάρχει υψηλή συγκέντρωση υδρατμών στον αέρα και ταυτόχρονα υπάρχουν ψυχρές επιφάνειες πάνω στις οποίες υγροποιείται η υγρασία του αέρα. Αυτό το φαινόμενο το έχουμε όλοι παρατηρήσει στα παγωμένα ποτήρια μας, ειδικά το καλοκαίρι, όπου στην εξωτερική επιφάνεια του ποτηριού σχηματίζονται σταγόνες υγρασίας. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δίνουν την ικανότητα στον αέρα να κρατά μεγαλύτερες ποσότητες υγρασίας, η οποία με την σειρά της υγροποιείται επάνω στα παγωμένα ποτήρια. Για τον ίδιο λόγο τα air condition έχουν σωλήνες απορροής, επειδή στη ψυχρή επιφάνεια τους υγροποιείται η υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα.

Τώρα ειδικά για τα συμβατικά κουφώματα αλουμινίου το φαινόμενο της υγροποίησης των υδρατμών του ατμοσφαιρικού αέρα, παρουσιάζεται τους χειμερινούς μήνες, όπου η χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία κρατά αρκετά παγωμένα τα κουφώματα, ενώ ταυτόχρονα η υψηλή θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου, επιτρέπει την αύξηση της συγκέντρωσης υδρατμών στον αέρα. Σε συνδυασμό με την υψηλή στεγάνωση των κουφωμάτων αλουμινίου, ο εγκλωβισμένος αέρας με την αυξημένη συγκέντρωση υδρατμών υγροποιείται σε όλες τις ψυχρές επιφάνειες, έτσι βλέπουμε επάνω στα πλαίσια των κουφωμάτων αλουμινίου ή και στα τζάμια να σχηματίζονται σταγόνες υγρασίας. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και σε διάφορα σημεία της τοιχοποιίας που δεν είναι επαρκώς μονωμένα οπότε είναι αρκετά παγωμένα, επίσης μπορεί να παρουσιαστεί και σε εντοιχισμένες ντουλάπες χωρίς επένδυση που κάποια πλευρά τους είναι τμήμα εξωτερικού τοίχου.
Η υγρασία του εσωτερικού χώρου αυξάνει με το μαγείρεμα, την έντονη σωματική άσκηση, τους ατμούς ενός ζεστού μπάνιου κ.λ.π.

Λύσεις του προβλήματος

Εύκολες
  • Φροντίζουμε για επαρκή αερισμό του χώρου, ώστε να παραμένει η συγκέντρωση της υγρασίας χαμηλή.
  • Χρησιμοποιούμε ανά περιόδους αφυγραντήρα ή το air condition στην κατάσταση dry.

Ριζικές
  • Αντικατάσταση των κουφωμάτων με ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου (με θερμοδιακοπή) ή συνθετικά pvc ή ξύλινα (νέας γενιάς)
  • Αν το φαινόμενο παρατηρείται και στους τοίχους φροντίζουμε για την μόνωση αυτών.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το φαινόμενο της υγροποίησης των υδρατμών μπορεί να παρουσιαστεί και στα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου, pvc ή ξύλου, αλλά σε ποιο ακραίες συνθήκες. Στα συμβατικά κουφώματα αλουμινίου το φαινόμενο παρατηρείτε με εξωτερική θερμοκρασία περίπου 4°C, εσωτερική περίπου 22°C και σχετική υγρασία 80%. Ενώ για τις κατηγορίες των υλικών που προαναφέραμε για να παρατηρηθεί το φαινόμενο πρέπει η εξωτερική θερμοκρασία να είναι μικρότερη από -8°C και η εσωτερική περίπου 22°C.

24 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας,

    πέρισυ βάλαμε Europa 6000 Hybrid σε αντικατασταση παλιων κουφωματων χωνευτων (απο το 1980).

    Θεωρητικα ο αλουμινας μας εβαλε και τη θερμοδιακοπη που υποστηριζει η σειρα αυτη.

    ΟΜΩΣ, λεω θεωρτηικα, γιατι τον χειμωνα τα αλουμινια στο κατω μερος και το τζαμι επισης στο κατω μερος εχουν υδρατμους εσωτερικα.

    Ειναι λογικο αυτο? Μιλαμε για Μαρουσι, οχι για ακραιες καταστασεις. Δεν αεριζουμε τακτικα, αλλα και παλι αυτο δεν θα επρεπε να παιζει τοσο ρολο δεδομενου της θερμοδιακοπης.

    Υπαρχει περιπτωση να εχουμε θεμα κατασκευης? Η' ειναι λογικο να συμβαινει?

    Ευχαριστώ εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν όντως έχει τοποθετηθεί η σειρά που αναφέρετε αυτή είναι με θερμοδιακοπή (εκτός και αν ο αλουμινάς έχει χρησιμοποιήσει τα προφίλ που προορίζονται για το παντζούρι για να κατασκευάσει τα φύλλα των τζαμιών -μεγάλο λάθος). Καλό είναι να πάρετε ένα μετρητή ατμοσφαιρική υγρασίας για να βλέπετε την υγρασία που έχετε στον αέρα του σπίτι σας, έτσι θα δείτε αν έχετε πολύ υψηλή εσωτερική υγρασία.
      Ο αερισμός πιθανότατα θα βελτιώσει την κατάσταση.
      Πάντως δεν είναι πολύ λογικό να συμβαίνει τουλάχιστον συχνά, παρά μόνο τις πολύ κρύες ημέρες.
      Ένας σχετικός μπορεί να δει αρκετά εύκολα αν τα κουφώματα σας έχουν θερμοδιακοπή

      Διαγραφή
    2. Tην υγροποίηση στους διπλούς υαλοπίνακες μπορείς να την εξαλείψεις με τοποθέτηση Ενεργειακών Συστημάτων Διπλής Υάλωσης Γ' Γενιάς με πιστοποίηση CE για την κατασκευή τους.
      Στα ανοίγματα το 90% της επιφάνειάς τους είναι το τζάμι και η εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί κάποιος να πετύχει με την αλλαγή των απλών διπλών τζαμιών με Συστήματα Ενεργειακής Διπλής ή Τριπλής Υάλωσης Γ' Γενιάς είναι της τάξεως του 200%.

      Επίσης για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί κάποιος αν θέλει να αλλάξει και το πηχάκι αλουμινίου που υπάρχει στο κενό ανάμεσα στα τζάμια, με Θερμοδιακοπτώμενο Πηχάκι Πολυαμιδίου για 5% ακόμα περισσότερη απόδοση στις προαναφερθείσες.

      ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ

      BIOTEXNIA ΔΙΠΛΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ

      Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας

      περισσότερα : www.garoufalisglass.gr

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

    1. Είπατε το εξής:
    "Ένας σχετικός μπορεί να δει αρκετά εύκολα αν τα κουφώματα σας έχουν θερμοδιακοπή"

    Ξέρετε τι μου είπε ο ειδικός της Europa που ήρθε για να πιστοποιήσει την τοποθέτηση? (και μάλιστα με αμοιβη, καθώς η Europa δεν το κανει δωρεαν για τον πελατη παρα τα 6000 ευρω που κοστισε το εργο!)
    Οτι η θερμοδιακοπή μπαίνει μέσα στο αλουμίνιο κι οτι δεν μπορει να ξέρει/βρει αν ο αλουμινάς χρησιμοποίησε την θερμοδιακοπή ή όχι. Οποτε κοιταξε μονο τα λαστιχα, πομολα, γωνιες κλπ.
    Μου φανηκε πολυ περιεργο, υπαρχει τροπος να εξακριβώσουμε οτι εχει μπει το πλαστικο της θερμοδιακοπής σε όλα τα σημεία σε κάθς αλουμίνιο?

    2. Γενικώς έχουμε υγρασία εσωτερικά, μέχρι και περίπου 85%. Λόγω συχνού μαγειρέματος, πλύσιμο μωρού, πλυντηρίου κλπ. και μικρού αερισμού. ΟΜΩΣ, γείτονας που έχει βάλει άλλη σειρά, με επίσης μικρά παιδιά, ΔΕΝ εχει τετοια θέματα υγροποίησης. Δεν ξέρω τι να πω, αν πραγματι φταίμε εμείς που πληρώσαμε 6000 ευρω για να αναρωτιόμαστε τώρα αν όλα έγιναν σωστά όπως έπρεπε κλπ. Κυρίως εκνευρίζομαι γιατι οταν εστειλα φωτογραφίες στην EUROPA με εμφανη υγρασία στα αλουμίνια, αυτοί έριξαν την "ευθύνη" σε εμάς με την έννοια οτι πιθανόν δεν αερίζουμε σωστά κλπ. Γενικώς δεν νομίζω οτι ηθελαν να "θίξουν" την κατασκευη, παροτι κατι μου λεει οτι εχουν γινει καποια λαθη, αλλα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος (π.χ. η καμπυλη της μαυρης ταπας απο κατω ΔΕΝ εφαπτεται στην αλουμινένια μπάρα αλλα έχει 1 εκατοστο κενό, κατι που απο εικονες που εχω δει δεν πρεπει να ειναι σωστο γιατι μπαινοβγαινει αερας μεσα στο αλουμίνιο, κλπ.)

    Τι να πω, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.Διαβασα την περιπτωση σου και συγνωμη που θα το πω αλλα με αυτα που γραφεις, μαλλον σε εχουν κοροιδεψει. Ειμαι κατασκευαστης κι εγω και θελω να σου πω πρωτον οτι η θερμοδιακοπη φαινεται και δεν ειναι εσωτερικη.Φαινεται και στο φυλο και στην κασα.Στην κασα ξεχωριζει κατω απο το κεντρικο λαστιχο.Επισης τα κουφωματα πατανε σε μαρμαρο ή σε σοβα;Περιμετρικα σου εχει βαλει αφρο πολυορεθανης πριν μπει το κουφωμα;;;Η κασα σου εχει περιμετρικο λαστιχο;Ποια σειρα της EUROPA εχεις βαλει;Εχεις βαλει συρομενα ή ανοιγωμενα;;Παιζει μεγαλο ρολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδερφε ο άνθρωπος γράφει Europa 6000 hybrid άρα μιλάμε για συρόμενα (η σειρά είναι για την κατασκευή συρόμενων με θερμοδιακοπή).

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ και τους δυο για την απάντησή σας.

    Ναι, ειναι η σειρα Europa 6000 hybrid, που σημαινει συρόμενη με θερμοδιακοπή.

    Η πολυκατοικία ειναι του '80, χωρις καμμία μόνωση. Τα φυλλα ειναι χωνευτα, μεσα σε διπλο τοιχο δηλαδη, αμονωτο.

    Δεν νομιζω να εβαλε αφρους παντως, αλλα εναν ειδικο στοκο. Μαλιστα απο μια κάσα μπορούσαμε να δούμε ΕΞΩ γιατι ειχαν μεινει καμμια χιλιοστα κενου (χωρις στοκο δηλαδη απο εξω και μεσα). Μετα βαλαμε σιλικονη εκει αναγκαστικά.

    Θα ανεβασω φωτογραφιες/βιντεο για να καταλαβετε.

    Ευχαριστώ εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω ειναι το link με τις φωτογραφίες των αλουμινιων:

    http://imgur.com/a/cLoUs#0

    Επαναλαμβανω οτι ειναι χωνευτα, σε πολυκατοικια χωρις μονωση.

    Μερικες σημειώσεις:

    1. Στην φωτογραφια http://imgur.com/a/cLoUs#4 θα δειτε μεταξυ αλουμινιου (κασα) και τοιχου την σιλικονη που εβαλε ο τεχνιτης (μετα την παραδοση του εργου) εφοσον φαινοταν απο την ενωση αυτη το εξωτερικο περιβαλλον (ελαχιστα χιλιοστα αλλα εβλεπες το φως απο εξω αν εκλεινες τα παντζουρια).

    2. Εχω κανει προσωπικα την εξης παρεμβαση:
    Εκει που ειναι το βουρτσακι της συρομενης προς τον τοιχο, εβαλα εγω ενα "λαστιχο" απο το jumbo (ειναι αρκετα χοντρο) για να μειωσει λιγο τις απωλειες που υπηρχαν λογω του οτι οι τριχες απο το βουρτσακι δεν "εμπνεαν" εμπιστοσυνη (ενιωθες αμυδρο κρυο να ερχεται μεσα απο εκει, το κενο δεν το καλυπτες πληρως οι τριχες).

    3. Επισης εχω κανει προσωπικα την εξης παρεμβαση:

    Στον οδηγο κατω, εβαλα επισης ενα αυτοκολητο (πιο λεπτο αυτη τη φορα) γιατι το βουρτσακι της πορτας ηταν πολυ λεπτο και δεν ακουμπουσε "σθεναρα" στον οδηγο. Ουσιαστικα ειχε ελαχιστα χιλιοστα αποσταση μεταξυ βουρτσας και οδηγου, γι'αυτο και η πορτα ανοιγοκλεινε με χαρακτηριστικη ανεση (καμμια τριβη), κατι που μου το ειπε ο τεχνικος για "καλο" (να μην εχουμε τριβη δηλαδη). Ομως δεν θελω ανεση στο ανοιγμα/κλεισιμο αν αυτη η "ανεση" σημαινει οτι δεν σφραγιζει καλα η πορτα με τον οδηγο, τωρα που ειναι λιγο πιο δυσκολο το ανοιγοκλεισιμο τουλαχιστον ξερω οτι το σφραγισμα ειναι πολυ ισχυρο και ισως να γλυτωνω κατι απο εκει.

    Να σημειωσω οτι υγρασια ειχα παντα σε αυτην την πορτα (και τις αντιστοιχες των αλλων δωματιων), ειτε με τις μικρες μου παρεμβασεις ειτε χωρις. Μην θεωρησουμε δηλαδη οτι εχω κανει κατι εγω, τα αφαιρω αν ειναι τα αυτοκολητα τα δικα μου και ΠΑΛΙ το ιδιο αποτελεσμα θα εχω με την υγρασια (με περισσοτερο κρυο ομως να μπαινει απο εκει).

    Η αποψη σας θα με βοηθουσε να καταλαβω.

    Να ξερετε οτι ο τεχνιτης που τα περασε ειναι καλος ανθρωπος κι εχω καλη σχεση μαζι του, αν εχει γινει κατι στραβο δεν θα ειναι "επιτηδες". Το θεμα ειναι ομως οτι οταν του τα εχω πει αυτα, μου λεει οτι ειναι φυσιολογικό γιατι τα τζαμια δεν ειναι ενεργειακα (ειναι διπλα απλα) και γιατι δεν αεριζουμε συχνα και βαζουμε τα πλυμμενα ρουχα μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Η σειρά κατά 99% είναι η Europa 6000. Τώρα για το αν έχει χρησιμοποιηθεί στα τζαμιλίκια το προφίλ των παντζουριών όπως έχει γράψει και ο koufomata-expert δεν μπορούμε να ξέρουμε. Θα πρέπει το φύλλο να βγει από τον οδηγό για να το δούμε (θα μπορούσε να το κάνει ο "ειδικός" της Europa). Επίσης ο "ειδικός" θα έπρεπε να σου πει ότι η σειρά κανονικά προβλέπει εσωτερικά απροκάλυπτο σε σχήμα Π και όχι μόνο στη πλευρά που χωνεύουν τα φύλλα.
      - Οι παρεμβάσεις σου δεν μπορώ να σου πω ότι κάνουν καλό ή κακό.
      - Θεωρώ λάθος το ότι δεν μπήκαν ενεργειακά τζάμια, ούτως ή άλλως η συνολική επιβάρυνση δεν είναι και τόσο μεγάλη για την προσθήκη τους (δες εδώ).
      - Η υγρασία στο σπίτι είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και πιθανότατα θα έχετε υγρασία και σε κάποιους τοίχους και ίσως να έχετε και μούχλα. Προσπαθήστε να μειώσετε την υγρασία. Συμβουλές υπάρχουν στο παρόν άρθρο θα προσθέσω το άπλωμα των ρούχων έξω. Καλό είναι επίσης να αερίζετε τακτικά το σπίτι σας είναι πιο υγιεινό και για σας και για το μωρό σας.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

      1. Ας θεωρησουμε τις παρεμβάσεις μου άσχετες, στο θέμα της υγροποίησης ηταν το ιδιο (απλα με τη μεθοδο του "βρεγμενου δαχτυλου" νιωθω οτι μετα την κόληση του "λάστιχου" από το JUMBO εχω λιγοτερη απωλεια απο την πλευρα που συρεται η πόρτα μεσα στον τοιχο γιατι τα βουρτσακια δεν φαινονταν να ειναι και πολυ "πυκνα", "μεγαλα").

      2. Δεν καταλαβαίνω καλα τι ειναι το "Π" και απο που λειπει, υπαρχει καποια φωτο/σχημα στο internet? Επηρεάζει αρκετά η έλειψη αυτού του "Π" θερμομονωτικά?

      3. Σχετικα με το λαθος με τα ενεργειακά, μπορώ να το ΔΙΟΡΘΩΣΩ τώρα με την επάλειψη ειδικού ΦΙΛΜ απο την μέσα πλευρά? Π.χ. βρηκα τα εξής ΦΙΛΜ στο διαδικτυο: http://www.gri-sun.gr/2/1/products/7/userFiles/categories/eidikes/%CE%95%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3.pdf
      Η "καλη" σειρα τους δειχνει να εχει συντελεστη εκπομπής "e" 0.07, που υποτιθεται ειναι πολυ καλο για να μην φευγει η ζεστη απο μεσα προς τα εξω. Τι λετε, αξιζει να το κανω τωρα? Θα μου κοστισει περισσοτερο αποτι αν τα ειχα παρει απο την αρχη ενεργειακα? (αν και ειναι ασχετο αυτο πλεον, αλλα θα ηθελα να ξερω)

      Ευχαριστώ για οποιαδηποτε απαντηση.

      Διαγραφή
    3. Για το 1 αυτό που αλλάζει είναι η αεροδιαπερατότητα. Το 2 που λες είναι όπως λέει και ο προηγούμενος το αρμοκάλυπτρο και αυτό φαίνεται στο τεχνικό βιβλίο της europa μόνο που πλέον δεν τα έχει στο site της για να σου έκανα μια παραπομπή. Αλλά και αυτό βελτιώνει την αεροδιαπερατότητα. Όσο αφορά την μεμβράνη βάλε, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει για την θερμοπερατότητα (θερμική αγωγιμότητα) είναι το U και όχι το e

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ,

      1. Για το "1", εννοεις οτι οι μικρες μου παρεμβασεις με το λαστιχο μειωνουν την αεροδιαπερατοτητα καπως κι ετσι ειμαι λιγο καλυτερα? Η' χειρότερα? Δεν το καταλαβα καλα.

      2. Για το "2", παρακαλω δειτε αυτο το λινκ για να δειτε την ΜΟΥΧΛΑ που αρχιζει να σχηματιζεται στην πλευρα που κλειδωνει η πορτα:

      http://imgur.com/a/ZAQ3a
      (υπενθυμιζω και τις προηγουμενες φωτογραφιες απο αλλο κουφωμα σε αλλο δωματιο, που ειναι εδω:

      http://imgur.com/a/cLoUs#0

      Αν το "Π" που λετε οτι λειπει απο εκει υπηρχε, τοτε δεν θα ειχε δημιουργηθει μουχλα? Υπαρχει κατι αλλο που λειπει ή θα επρεπε να εχει γινει για να μην εχουμε αυτο το αποτελεσμα? Το ρωταω μηπως "σωζεται" καπως η κατασταση ακομα και τωρα.

      3. Για το "3", δεν ειμαι σιγουρος τελικα απο αυτο που λετε αν θα εχω καποια ουσιαστικη θετικη επιδραση τον χειμωνα ή οχι. Εννοειται οτι το *συγκεκριμενο* φιλμ δεν εχει ιδιαιτερο U η΄οτι κανενα φιλμ δεν εχει καλο U? Εχετε να προτεινετε κατι αλλο για να γινει το τζαμι "ενεργειακο" εκ των υστερων?

      Ευχαριστώ για όσους μπορούν να δώσουν απαντήσεις.

      Διαγραφή
  6. ΑΡΧΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ..ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΛΟ ΤΕΧΝΙΤΗ..ΛΟΙΠΟΝ
    1ον~ΣΤΗΝ ΚΑΣΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΑΦΡΟΣ ΠΟΛΥΟΡΕΘΑΝΗΣ..
    2ον~Η ΚΑΣΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΚΑΚΙΑ.
    3ον~ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΣ.Η ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΠΑΝΤΑ ΥΓΡΟΠΟΙΕΙ.
    4ον~ΟΙ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΝΟΘΜΕΡΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..
    5ον~ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΩΝΕΥΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ EXALCO 225 ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
    6ον~ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΜΟΓΕΦΥΡΑ.
    7ον~ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την απαντηση, χρονια πολλα και σε εσενα και σε ολους.

      Σχετικα με τα σχολια:

      1ον~ΣΤΗΝ ΚΑΣΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΑΦΡΟΣ ΠΟΛΥΟΡΕΘΑΝΗΣ..

      Δεν γνωρίζω αν το εχει κανει, ισως ομως οχι γιατι αλλιως δεν θα βλεπαμε το 1 χιλιοστο κενο προς τα εξω μεταξυ κασας και τοιχου σε μια απο τις μπαλκονοπορτες.
      Υπαρχει τροπος να το διαπιστωσουμε κανοντας ενα ΜΕΡΕΜΕΤΙ σε μια απο αυτες, ωστε να το ξερουμε? Να τρυπησουμε καπου?

      2ον~Η ΚΑΣΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΚΑΚΙΑ.

      Εδω ειμαι λιγο μπερδεμενος, θελει ΚΑΙ αφρο πολυουρεθανης ΚΑΙ ειδικα τακακια?

      3ον~ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΣ.Η ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΠΑΝΤΑ ΥΓΡΟΠΟΙΕΙ.

      Για αυτο δεν ειμαι σιγουρος τι ηταν, μπορει να ηταν κι αυτο που λες (αρμοστοκος). Νομιζω το εβαλε με πιστολι σιλικονης, αλλα μπορει να μπαινει ετσι κι αυτο που λες (αρμοστοκος)?

      4ον~ΟΙ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΝΟΘΜΕΡΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..

      Μου ειχε πει οτι εβαλε το μεγεθος που λεει η Europa (στο εγχειριδιο που διαβασα νομιζω οτι η Europa προτεινει επιλογη απο ΠΟΛΛΑ διαφορετικα μεγεθη στις βουρτσες, αρα μαλλον δεν υπαρχει μονο ΕΝΑ μεγεθος καταλληλο?). Μετα απο διαμαρτυρια μου για "κρυο" στο σπιτι, ηρθε και μου αλλαξε τις βουρτσες σε ενα μεγαλυτερο νουμερο. ΟΜΩΣ, αλουμινας καποιου γειτονα μου που τα ειδα αργοτερα μου ειπε οτι μου εβαλε τα "απλα" βουρτσακια κι οχι αυτα που εχουν κι ενα "πλαστικο" στην μεση τους ωστε να κρατανε καλυτερα. Αυτο εννοεις οτι δεν εχει?

      Δες αν θελεις και αυτες την φωτογραφίες σχετικα με τις βουρτσες:

      http://imgur.com/a/mH88l#2

      5ον~ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΩΝΕΥΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ EXALCO 225 ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

      Εδω να πουμε οτι η σειρα αυτη της Europa ειναι για λεπτα προφιλ ωστε να χωραει "πορτα-σιτα-παντζουρι" χωνευτα σε διακενο ΠΑΛΙΑΣ οικοδομης (1980).
      Ισως αυτο να την κανει πιο "αδυναμη" σε χαρακτηριστικα? Για εμενα βεβαια δεν επιτρεπεται να εχω αυτο το αποτελεσμα οταν εχω αγορασει "ΘΕΡΜΟΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΑ" αλουμινια.


      6ον~ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΜΟΓΕΦΥΡΑ.

      Εδω το λαθος ειναι δικο μου, μου το προτεινε αλλα εκανα οικονομια και δεν εβαλα ενεργειακα. Αυτο δεν ξερω αν δικαιολογει βεβαια το αποτελεσμα των υγρασιων.


      7ον~ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

      Θα το κοιταξω αυτο, αλλα πρωτα πρεπει να καταλαβω τι πρεπει να αναφερω-ρωτησω-"απαιτησω" απο τον νεο τεχνιτη (ισως και απο τον παλιο) γιατι δεν αντεχω να πληρωνω για να μην εχω αποτελεσμα στο τελος.

      Ευχαριστώ για όλα, οποιος μπορει να δωσει επισης απαντηση θα με βοηθουσε κι αλλο.

      Διαγραφή
    2. Ένα σχόλιο σχετικά με την φωτό. Ο κατασκευαστής δεν έχει βάλει αρμόκολλα στις γωνίες των κουφωμάτων όπως επίσης δεν είναι καλά συναρμολογημένη η γωνία του κουφώματος που φαίνεται στη φωτό.

      Διαγραφή
  7. Το καλοκαίρι αντικατέστησα τα παλιά αλουμίνια του σπιτιού μου με ενεργειακά pvc και συγκεκριμένα την σειρά της rehau euro 70 με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες και αέριο ενδιάμεσα με πιστοποιήσεις κ.τ.λ. Επίσης έκανα και εξωτερική θερμομόνωση και μόνωση ταράτσας . έχω Μόνιμα τον θερμοστάτη του καλοριφέρ στους 18 βαθμούς και η σημερινή εξωτερική θερμοκρασία την διάρκεια της νύχτας ήταν στους 1-2 βαθμούς. Όταν σηκώθηκα παρατήρησα έντονη υγροποίηση στο κατο μέρος του τζαμιού στο δωμάτιο που κοιμάμαι σε τέτοιο σημείο που είχε κάνει μούσκεμα και το μάρμαρο. εν συνεχεία έψαξα όλα τα κουφώματα σε όλα τα δωμάτια και εκεί παρατήρησα ελάχιστη υγροποίηση σε μορφή σταγονιδίων στα κάτω μέρη των τζαμιών σημειωτέον ότι κατοικώ μόνος μου και το σπίτι διαθέτει 3 υπνοδωμάτια. Η αλήθεια είναι ότι δεν αερίζω το σπίτι αλλά και πάλι βάζοντας ενεργειακά κουφώματα και με τόσο χαμηλό συντελεστή u δεν θα έπρεπε να έχω τέτοια φαινόμενα. έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά και κοντεύω να τρελαθώ. Παρακαλώ δώστε μου μια γνώμη πριν πάω να καθαρίσω τον άνθρωπο που συν εργάστηκα . Υπάρχει περίπτωση να με κοροϊδεψε και να μου έβαλε απλά τζάμια. ?και πως μπορώ να διαπιστώσω αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. ?Το κουφώμα δεν έχει ιδρώσει μόνο το τζάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα λέτε υπάρχει πιθανότητα να μη σας έχουν βάλει το τζάμι που ζητήσατε; Αρχικά μπορείτε να ρωτήσετε τον κατασκευαστεί να σας δώσει τα Ug (για το τζάμι) και Uf (για το πλαστικό κούφωμα). Τα συνθετικά κουφώματα έχουν ως συνήθως Uf~1,8, ενώ το τζάμι που περιγράφετε πρέπει να έχει Ug < 1,5.
      Τώρα μια "μπακάλικη" μέθοδος είναι η αίσθηση που θα αφήνει κάθε επιφάνεια στο χέρι. Κανονικά αφού Ug < Uf θα νιώθετε το τζάμι λίγο πιο ζεστό από το πλαστικό κούφωμα (σε επειδή η διαφορά των U είναι μικρή μπορεί και να καταλαβαίνετε διαφορά).

      Διαγραφή
  8. ο τζαμας δε μπορει να δωσει πιστοποιηση μαϊμου διοτι θα παει φυλακη.....αφυγραντηρα για να γλυτωσεις εσυ τη φυλακη αν φας τον αλουμινα-πλαστικατζη και προσοχη στις λαμογιες των γερμανικων εταιριων που αφορα τη προωθηση πεθαμενων προιοντων ακομα και στη γερμανικη αγορα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατα κόρον κυκλοφορούν ψευδείς πιστοποιήσεις. Μην τις δέχεστε αν δεν έχουν εγκεκριμένο αριθμό από Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων καθώς και αν δεν είναι καταχωρημένες στις βάσεις δεδομένων τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σας!Εχουμε αλουμινια συρομενα με διπλα τζαμια και αναμεσα πιανουν υγρασια αλλα μονο στην κρεβατοκαμαρα!Μεταξυ τζαμιου κ κουφοματος εχει λαστιχο!Αυτο εχει μπει παρα μεσα!Θελουν αλλαγη?Σχεδον σε ολα τα κουφοματα εχει παρα μεσα το λαστιχο,αλλα μονο στης κρεβατοκαμαρας πιανει υγρασια!Το σπιτι ειναι σχετικα παλιο θα ελεγα κ απο θερμανση ειχε μονο ερκοντισιον!Τωρα βαλαμε σομπα ξυλου!Τι πρεπει ν κανουμε?Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τζάμι έχει πάθει αυτό που περιγράφει το άρθρο Εισχώρηση υγρασίας σε υαλοπίνακες και χρειάζεται αλλαγή. Τα λάστιχα που σας έχουν βάλει μάλλον ήταν μικρά και καλό είναι να τα αλλάξετε και αυτά (το κόστος για τα λάστιχα δεν είναι μεγάλο αν το συνδυάσετε με την επίσκεψη για την αλλαγή των προβληματικών τζαμιών).

      Διαγραφή
  11. καλησπερα σας,εχω κουφωματα αλουμινιου της αλουμιλ,με θερμογεφυρα,φετος για πρωτη χρονια εχω και εγω το ιδιο προβλημα,τα κουφωματα γινονται μουσκεμα οπως επισης και τα τζαμια,τα εχω απο το 2009,αεριζο καθε μερα το πρωι τους χωρους για 1 ωρα περιπου,αλλα παλι το πρωι της επομενης μερας παλι τα ιδια,ειναι βορειο σημειο τα κουφωματα που εχουν αυτο το προβλημα,τι αλλο μπορω να κανω ή τι μπορει να φταει?το σπιτι να πω οτι ειναι μονωμενο σε πολυ καλο βαθμο οταν το εχτισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ο αερισμός που κάνετε είναι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανότητα μειώνετε πολύ την εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού σας και των κουφωμάτων σας ειδικά του βορινού. Για τον σωστό αερισμό διαβάστε το άρθρο Φυσικός Αερισμός. Επίσης σκεφτείτε αν κάνετε κάτι που παράγει πολλούς υδρατμούς στο σπίτι σας.

      Διαγραφή
  12. Τα σχόλια στο άρθρο αυτό κλειδώνουν. Πλέον θα γίνονται στο χώρο συζητήσεων στο νήμα Φαινόμενο Υγροποίησης Υδρατμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr