30 Ιουλ 2012

ΠΕΤΕΠ, υποκλάση κουφωμάτων και υαλοπινάκων

Στο άρθρο αυτό θα παραθέσουμε μια λίστα από τις Προσωρινές Εθνικές Τεχνικές Προδιαγραφές Π.Ε.ΤΕ.Π. ή ΠΕΤΕΠ που αφορούν τα κουφώματα και τους υαλοπίνακες. Οι ΠΕΤΕΠ είναι προσωρινές και λόγω αυτού του χαρακτηριστικού δεν έχουν καμιά ισχύ. Όταν παύσουν να είναι προσωρινές, τότε θα είναι υποχρεωτική η χρήση τους στα δημόσια έργα. Ανεξάρτητα αυτού, ακόμα και τώρα, αν αναφερθεί κάποιο ΠΕΤΕΠ σε κάποια σύμβαση ως οδηγός για τις προδιαγραφές που θέτει, τότε λαμβάνει κάποια ισχύει. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι όσο αφορά τον χώρο των κουφωμάτων, σημαντικό τμήμα των οδηγιών των ΠΕΤΕΠ έχει ενσωματωθεί στα τεχνικά εγχειρίδια κατασκευής, που αναφέρουν τις λεπτομέρειες κατασκευής και τοποθέτησης των κουφωμάτων και που θα πρέπει να εκτελεί ο κατασκευαστής ούτως ώστε το τελικό προϊών1 να έχει CE.

8 Ιουλ 2012

Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' Οίκον και λοιπά προγράμματα

Μετά την αναθεώρηση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» στις 12/03/2012 με ευνοϊκότερους όρους για τους ωφελούμενους, έχει παρατηρηθεί μια μεγάλη στασιμότητα. Η τελευταία λίστα (8η λίστα) ωφελούμενων που αναρτήθηκε από το ΕΤΕΑΝ ήταν στις 08/03/2012, στην λίστα αυτή υπάρχουν 2022 ωφελούμενοι, οι οποίοι έχουν χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης των εργασιών μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2012. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί ωφελούμενοι της τελευταίας λίστας που έχουν την δυνατότητα αναμονής, έχουν κάνει διαδικασίες για να ενταχθούν στην νέα μορφή του προγράμματος, με τις όποιες χρονικές καθυστερήσεις επιφέρει αυτή η διαδικασία, έτσι ώστε να ευνοηθούν από τους καλύτερους όρους.

7 Ιουλ 2012

Τύποι Σήτας ή Αντικωνωπικά Συστήματα

Ύφασμα σήτας τύπου fiberglass
Η σήτα1 είναι το ειδικό ύφασμα που εφαρμόζεται κυρίως σε πλαίσια αλουμινίου και σπανιότερα σε πλαίσια ξύλου με σκοπό να αποτρέπει την είσοδο ενοχλητικών εντόμων όπως κουνούπια και μύγες, ενώ ταυτόχρονα να επιτρέπει ένα ελαφρύ αερισμό του χώρου. Το κατ' ευφημισμό ύφασμα της σήτας μπορεί να είναι κατασκευασμένο από πλέγμα αλουμινίου ή γαλβανισμένου σύρματος σιδήρου (χρήση σε πλαίσια παλαιότερων κατασκευών) ή μπορεί να είναι από μείγμα πλαστικού με ίνες υάλου (fiberglass) το οποίο είναι πολύ εύκαμπτο και χρησιμοποιείτε σε όλες τις σύγχρονες κατασκευές σήτες.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr