17 Φεβ 2012

Εκτίμηση Ενεργειακής Κλάσης Οικίας

Το site του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον" ανέβασε μια πολύ ενδιαφέρουσα on-line εφαρμογή που κάνει εκτίμηση της ενεργειακής κλάσης μιας οικίας μέσω απλών επιλογών.

Την on-line εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Αναβολή Εκθέσεων «Domicatec – Δόμηση & Ανακαίνιση»


H «T Expo» ανακοίνωσε την αναβολή των διεθνών εκθέσεων «METEC – Μηχανήματα Εργων» και «Domicatec – Δόμηση & Ανακαίνιση» που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν από 15 έως 18 Μαρτίου 2012 στο «Metropolitan Expo».

12 Φεβ 2012

Ανάλυση Δεδομένων Εντύπου Σήμανσης CE


Η on-line αυτή εφαρμογή έχει ως σκοπό την ανάλυση των στοιχείων που συνοδεύουν ένα κούφωμα, ειδικά για το τμήμα που φέρει το τζάμι (τζαμιλίκι). Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στο έντυπο σήμανσης CE που πρέπει να συνοδεύει κάθε κούφωμα για οικιακή χρήση. Εισάγωντας τα δεδομένα αυτά στην φόρμα που ακολουθεί και πατώντας το κουμπί Ανάλυση Δεδομένων θα λάβετε μια απάντηση για τα χαρακτηριστικά του κουφώματος σας.

9 Φεβ 2012

Νέα Ανακοίνωση από το Εξοικονόμηση κατ' Οίκον


Οδηγίες σχετικά με την υλοποίηση των παρεμβάσεων - Καταβολή χρηματοδότησης
Το εν λόγω κείμενο αποτελεί τροποποίηση του αντίστοιχου κειμένου Οδηγιών που είχε αναρτηθεί στο blog στις 24/10/2011.

Νέο Αρχείο Οδηγιών.
Επίσης, μπορείτε να δείτε παράδειγμα παραστατικού δαπάνης επί πιστώσει, χωρίς τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία όπως προορισμός, όνομα ωφελούμενου.

8 Φεβ 2012

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Αλλαγές και βελτιώσεις


Βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» δρομολογεί το ΥΠΕΚΑ, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την απορρόφηση 400 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στις βελτιώσεις που προωθούνται περιλαμβάνεται η αύξηση της προκαταβολής σε ποσοστό 50%, από 30%, η ένταξη στο πρόγραμμα κατοικιών που κατασκευάστηκαν μετά το 1989, καθώς και η επέκταση της διάρκειας του προγράμματος από τέσσερα σε έξι χρόνια.

5 Φεβ 2012

Οπές Απορροής

Σχήμα 1
Οι οπές απορροής είναι μια απαραίτητη λεπτομέρεια που πρέπει να υπάρχει σε κάθε κατασκευή κουφώματος. Αρχικά πρέπει να πούμε ότι οι οπές απορροής είναι μικρές τρύπες σε συγκεκριμένες θέσεις επί των κουφωμάτων που ως σκοπό έχουν την απορροή νερού. Η είσοδος νερού που μπορεί να γίνει σε διάφορες κοιλότητες των κουφωμάτων οφείλεται κυρίως σε μικρές ατέλειες στης συναρμογή κυρίως των ελαστικών. Για αυτό το λόγο ευθύνη των οπών απορροής είναι η εξαγωγή προς την εξωτερική πλευρά του κουφώματος του νερού που έχει εισέλθει στις κοιλότητες του κουφώματος (το πρώτο πιο πιθανό σημείο εισόδου νερού είναι ο χώρος εγκλωβισμού του τζαμιού). Εκτός από τις οπές από όπου βγαίνει το νερό (οπές απορροής), πρέπει να ανοιχτούν οπές σε ψηλότερες θέσεις (στο σχήμα 1 επάνω μέρος οπές χρώματος πράσινου ανοιχτού) που θα επιτρέπουν την είσοδο αέρα έτσι ώστε να μην εμφανίζεται το φαινόμενο της ανεστραμμένης φιάλης.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr