24 Οκτ 2011

Νέα Ανακοίνωση από το «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ 
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Η εκταμίευση της προκαταβολής/ολικής εκταμίευσης γίνεται για την πληρωμή των προμηθευτών / αναδόχων, απ’ ευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό τους μετά από εντολή του ωφελούμενου.
Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται μετά την έκδοση του πρώτου ΠΕΑ είναι επιλέξιμες για το Πρόγραμμα και μέχρι την έκδοση της απόφασης  υπαγωγής δύνανται να πραγματοποιηθούν με αποκλειστική ευθύνη του Ωφελούμενου.

18 Οκτ 2011

Υπολογισμός Βάρους Υαλοπινάκων

Ο υπολογισμός του βάρους του υαλοπίνακα σε αρκετές περιπτώσεις είναι κρίσιμης σημασίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μηχανισμοί1 των κουφωμάτων έχουν περιορισμούς ως προς το βάρος που μπορούν να αντέξουν. Αν και η πυκνότητα διαφόρων τύπων υάλου ξεκινά από τα 2000kg/m3 και φτάνει τα 8000kg/m3, παρόλα αυτά στα οικιακά κουφώματα η ύαλος που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των υαλοπινάκων έχει πυκνότητα 2500kg/m3.

5 Οκτ 2011

«Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» τρέχουσα κατάσταση

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί πάνω από 40000 αιτήσεις χρηματοδότησης στις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα τράπεζες, ενώ από αυτές περίπου οι μισές έχουν λάβει προέγκριση. Από τις προεγκεκριμένες αιτήσεις 6039 έχουν υπαχθεί πλέον στο πρόγραμμα με βάση και την τελευταία λίστα (09/09/2011) που αναρτήθηκε στο site του ΕΤΕΑΝ.
Με βάση τον τρέχοντα ρυθμό επεξεργασίας 6039 αιτήσεις / 3 μήνες = 2013 αιτήσεις το μήνα, το ΕΤΕΑΝ θα χρειαστεί περίπου άλλους 7 μήνες για τις περίπου 14000 αιτήσεις που έχουν λάβει προέγκριση και αναμένουν την επεξεργασία από το ΕΤΕΑΝ.

Καλή η προσπάθεια, αλλά πολύ η αργοπορία... μήπως ζούμε στη Ελλάδα;

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr