29 Σεπ 2011

Απόσβεση Κόστους Κουφωμάτων

Απόσβεση Κόστους Κουφωμάτων Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε τον χρόνο απόσβεσης του επιπλέον κόστους για την επιλογή ενεργειακά καλύτερων κουφωμάτων, καθώς και το οικονομικό όφελος που θα έχουμε από την κάθε επιλογή μας. Για να γίνουν οι εκτιμήσεις μας, θα χρησιμοποιήσουμε στοιχεία από το προηγούμενο άρθρο Ενεργειακές Απώλειες Κουφωμάτων, καθώς επίσης θα κάνουμε την παραδοχή ότι ο μέσος χρόνος ζωής των κουφωμάτων που μελετούμε είναι περίπου 25 έτη. Πριν προχωρήσουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες πρέπει να επισημάνουμε ότι οι εκτιμήσεις που κάνουμε αφορούν τρέχουσες χρηματικές αξίες.

28 Σεπ 2011

«Έξυπνο» παράθυρο εξοικονομεί ενέργεια

Ένα νέο τύπου «έξυπνου» παραθύρου που αλλάζει τύπο ανάλογα με την εποχή έτσι ώστε να εξοικονομεί ενέργεια, ανέπτυξαν επιστήμονες από τη Νότιο Κορέα.
Το τζάμι του παραθύρου σκουραίνει όταν η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα αυξάνεται και γίνεται διαφανές όταν η θερμοκρασία πέφτει, έτσι ώστε να αιχμαλωτίζει τη θερμότητα του ήλιου.

18 Σεπ 2011

Ενεργειακές Απώλειες Κουφωμάτων

Θερμογραφία Οικίας
Από τις κόκκινες περιοχές της φωτό
έχουμε τις μεγαλύτερες απώλειες θερμότητας.
Στο άρθρο αυτό θα δούμε πως με την χρήση της θερμικής αγωγιμότητας ενός κουφώματος μπορούμε να υπολογίσουμε τις ενεργειακές απώλειες που οφείλονται στα κουφώματα μιας οικίας. Για του υπολογισμούς θα θεωρήσουμε ένα σπίτι εμβαδού 115m2. Θα κάνουμε μια εικονική τοποθέτηση κουφωμάτων διαφορετικών κατηγοριών από τα κουφώματα αλουμινίου με μονό τζάμι της δεκαετίας του 80 έως τα σύγχρονα ενεργειακά κουφώματα. Οι διαστάσεις και ο αριθμός των κουφωμάτων είναι ο ίδιος, έτσι έχουμε 10 κουφώματα συνολικού εμβαδού 20.306m2.

9 Σεπ 2011

7 Σεπ 2011

Χωρίς άδεια εργασιών μικρής κλίμακας το Εξοικονομώ

Χωρίς την υποχρέωση έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας θα εκτελούνται οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που εκτελούνται για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμησης κατ' οίκον», σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

1 Σεπ 2011

Θερμική Αγωγιμότητα Κουφώματος

Η ροή της θερμότητας
Η θερμική αγωγιμότητα ενός κουφώματος U, όπως έχουμε προαναφέρει και στο άρθρο Παράγοντες Καθορισμού Ποιότητας Κουφωμάτων, μας δίνει την ροή θερμότητας μέσα από αυτό, σε μονάδες W/m2K. Όσο η τιμή αυτή είναι πιο κοντά στο μηδέν τόσο καλύτερη απόδοση έχει το κούφωμα, αντίθετα όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή τόσο μεγαλύτερη ροή θερμότητας έχουμε, οπότε τόσο περισσότερη ενέργεια χάνουμε από το κούφωμα μας. Πριν προχωρήσουμε πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλές φορές η θερμική αγωγιμότητα των κουφωμάτων αναφέρεται και ως θερμοπερατότητα. Επίσης κάποιες φορές μπορεί να συναντήσουμε το όρο θερμική αντίσταση R = 1/U που είναι το αντίστροφο της θερμικής αγωγιμότητας και έχει μονάδες m2K/W.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr