31 Μαΐ 2011

Ενδεικτικές Τιμές Ποιοτικών Χαρακτηριστικών Κουφωμάτων

Στο άρθρο αυτό θα παρουσιάσουμε αποτελέσματα δοκιμών για τους παράγοντες καθορισμού ποιότητας που έχουν διάφορες κατασκευές κουφωμάτων. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν προκύψει από εργαστηριακό έλεγχο και σχετίζονται άμεσα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κατασκευών, δηλαδή την σειρά κατασκευής, το είδος της κατασκευής, τις διαστάσεις και τις τεχνικές λεπτομέρειες όπως τις κοπές, τα εξαρτήματα και ελαστικά.
Αρχικά δίνεται ένας πίνακας με την συντομογραφία του είδους κατασκευής μαζί με την πλήρη περιγραφή και έπειτα ακολουθεί ο πίνακας με τα αποτελέσματα των δοκιμών (στους πίνακες δεν αναφέρεται η θερμική αγωγιμότητα των κουφώματων, όπου θα εξεταστεί σε κάποιο άλλο άρθρο). Για την ευκολότερη κατανόηση του άρθρου καλό είναι να έχετε διαβάσει πρώτα τα άρθρα Παράγοντες Καθορισμού Ποιότητας Κουφωμάτων και Αντοχή στην Ανεμοπίεση, Υδατοστεγανότητα, Αεροδιαπερατότητα.

16 Μαΐ 2011

«Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» νέα παράταση

Νέα παράταση επ' αόριστον έδωσε στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Μαζί με την παράταση έγιναν και τροποποιήσεις που βελτιώνουν το πρόγραμμα και δίνουν την δυνατότητα ένταξης σ' αυτό περισσότερων ενδιαφερομένων με καλύτερους όρους.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του προγράμματος.

7 Μαΐ 2011

Σύμπραξη για Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών από ΔΕΗ και ΚΑΠΕ

Οι πρόεδροι της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός και του ΚΑΠΕ Ματθαίος Σανταμούρης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας το οποίο αφορά πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών. Το πρόγραμμα αφορά 5 δήμους της Αττικής οι οποίοι είναι Δήμος Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Καισαριανής, Περιστερίου και Παλαιού Φαλήρου και υπολογίζετε να φτάσει περίπου τα 10 εκατ.ευρώ.

1 Μαΐ 2011

Θωρακισμένες Πόρτες

Κεντρικό Σημείο
Κλειδώματος

Κλείδωμα Γάντζου
Οι σύγχρονες θωρακισμένες πόρτες αποτελούνται από ένα χαλύβδινο1 εσωσκελετό και μια εξωτερική επένδυση από ξύλο, αλουμίνιο ή p.v.c. Πιο αναλυτικά η κάσα είναι χαλύβδινη ενώ τα αρμοκάλυπτρα2 είναι από ξύλο, αλουμίνιο ή p.v.c. Το φύλλο της πόρτας ομοίως είναι από χάλυβα με διάφορες γεωμετρικές ενισχύσεις ενώ η επικάλυψη του είναι από ξύλο, αλουμίνιο ή p.v.c. και μάλιστα με δυνατότητα συνδυασμών (π.χ. μέσα ξύλο, έξω αλουμίνιο). Οι μεντεσέδες είναι και αυτοί χαλύβδινοι και συγκολλημένοι στο φύλλο και στην κάσα. Η κλειδαριά είναι πολλαπλών σημείων κλειδώματος και η πόρτα ασφαλίζει περιμετρικά σε σχήμα Π (δηλαδή δεν υπάρχει κλείδωμα μόνο στο κάτω μέρος). Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και τζαμωτές θωρακισμένες πόρτες, στις οποίες το τζάμι πρέπει να είναι αλεξίσφαιρο και καλό είναι να υπάρχει και κάποιου τύπου σιδεριά εμπρός από το τζάμι.

Θωρακισμένη Πόρτα
με επιφάνεια ξύλου
μέσα / έξω
Θωρακισμένη Πόρτα
εμφάνιση εσωσκελετού και
μηχανισμού κλειδώματος



1. Ο χάλυβας είναι καλό να είναι γαλβανισμένος και βαμμένος με ηλεκτροστατική βαφή.
2. Ένα πρόσθετο τμήμα (προφίλ) που καλύπτει το αρμό μεταξύ πόρτας και τοίχου.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr