28 Μαρ 2011

Εξοικονόμηση κατ' Οίκον, παράταση προγράμματος

Παράταση του προγράμματος έως τις 16 Μαΐου 2011 έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

26 Μαρ 2011

Ανώτατοι Συντελεστές Θερμικής Αγωγιμότης Κουφωμάτων ανά Κλιματική Ζώνη

Ο νέος Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.) προβλέπει μέγιστες τιμές για την θερμική αγωγιμότητα1 U των εξωτερικών κουφωμάτων. Οι μέγιστες αυτές τιμές μεταβάλλονται ανάλογα με την κλιματική ζώνη που βρίσκεται η οικοδομή. Γενικότερα προβλέπεται από τον Κ.ΕΝ.Α.Κ. ότι κάθε νέο κτίριο μεγαλύτερο από 50m2, υποχρεούται να έχει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) το οποίο θα έχει διάρκεια ισχύος 10 ετών. Για τα υφιστάμενα κτίρια Π.Ε.Α. θα εκδίδεται έπειτα από ριζική ανακαίνιση. Η έκδοση του Π.Ε.Α. σ' αυτές τις περιπτώσεις προϋποθέτει τα κουφώματα να έχουν το πολύ τις μέγιστες αυτές τιμές ενεργειακής αγωγιμότητας, για την εκάστοτε κλιματική ζώνη.

17 Μαρ 2011

Παράγοντες Καθορισμού Ποιότητας Κουφωμάτων

Για να πούμε ποιο κούφωμα είναι ποιοτικό και ποιο όχι, πρέπει να ορίσουμε κάποιους βασικούς παράγοντες που μπορούμε να τους μετρήσουμε και με βάση τα αποτελέσματα αυτά να κάνουμε συγκρίσεις. Πριν όμως αναφέρουμε αυτούς τους παράγοντες, πρέπει να πούμε ότι ένα ποιοτικό κούφωμα μας προσφέρει στεγάνωση, θερμομόνωση, ηχομόνωση και επηρεάζει σημαντικά την οικιακή θερμική άνεση. Οι κυριότεροι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα και έχουν νόημα για κατασκευές προς οικιακή χρήση είναι οι εξής.
  • Αεροδιαπεροτότητα
  • Υδατοστεγανότητα
  • Αντοχή στην Ανεμοπίεση
  • Θερμική Αγωγιμότητα

14 Μαρ 2011

Εκτός του Προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον" και οι Πόρτες Αλουμινίου

Τελικά το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον" μπορεί να ήρθε, αλλά μάλλον βρήκε τον χώρο των κουφωμάτων απροετοίμαστο. Ειδικά στις πόρτες αλουμινίου με πάνελ όπως και στα χωνευτά συρόμενα δεν έχουν γίνει δοκιμές προτύπου, οπότε δεν μπορούν να έχουν CE και δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες εταιρείας παραγωγής συστημάτων (διελάσεις). Πιθανότατα παρόμοια πρέπει να ισχύουν και για τα κουφώματα κατασκευασμένα με άλλα υλικά όπως ξύλο και PVC. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν έχουν ιδέα για αυτούς τους αποκλεισμούς, γιατί γι' αυτούς το CE είναι ακόμη μια νεφελώδης κατάσταση.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr